Huidpunt B.V. Praktijk voor Huid -en Oedeemtherapie

Coagulatie

Coagulatie

Steelwratjes
Veel voorkomende huidaandoening, vaak bij wat latere leeftijd. De veel voorkomende locaties zijn de hals, decolleté, onder de borsten en de oksels. Ze kunnen huidskleurig zijn of iets donkerder van kleur.

Dermatosis papulosa nigra
De kleine donkere op wratjes lijkende huidafwijkingen in het gelaat en in de nek. Ze komen zeer veel voor en zijn volstrekt onschuldig. De plekjes zijn 1 tot 5 millimeter groot. Het komt vaak voor bij donkerdere huidtypes, in de loop van de tijd worden het er vaak steeds meer.

Angioma senilis en spider naevi
Sterk verwijde vaatjes van de huid.

Behandeling
De plekjes worden behandeld met een klein naaldje in combinatie met een beetje stroom of met de zapper. Dit wordt ook wel coagulatie genoemd. Coagulatie wordt vaak als niet pijnlijk ervaren. Eventueel kan er een verdovingscrème worden aangebracht.
Sommige plekjes worden behandeld door middel van speciale coagulatie apparatuur, de zogenaamde zapper. De huidoneffenheden worden behandeld door middel van een naald wat verhit wordt door elektrische laagstroom. Doordat de naald tegen een fibroom aangebracht wordt, zal deze opwarmen en verschrompelen totdat er een korstje ontstaat.

Thuisadviezen
Het is niet mogelijk het ontstaan van deze aandoeningen te beïnvloeden of te voorkomen. De aandoeningen gaan niet vanzelf weg. De bultjes kunnen echter wel groter worden en soms irriteren, ze zijn echter niet besmettelijk. Afgeraden wordt om bestaande bultjes zelf af te krabben, doordat het zo ontstane wondje kan gaan infecteren. Indien u toch van de bultjes of wratjes af wilt, kunt u deze beter door uw huidtherapeut laten verwijderen.

Vergoedingen en tarieven
Informeer bij uw zorgverzekeraar of deze behandeling in aanmerking komt voor vergoeding.