Huidpunt B.V. Praktijk voor Huid -en Oedeemtherapie

Epionce Peeling systemen meer informatie

Wanneer we rond de 20 of 30 jaar oud zijn is de celdeling van onze huid optimaal, waarbij nieuwe cellen elke 28- 32 dagen aan het huidoppervlak verschijnen. Als we ouder worden vertraagt dit proces, waardoor dode huidcellen zich in toenemende mate aan de oppervlakte van de huid opstapelen. Oppervlakkige peelings stimuleren de celdeling om de verbindingen van de “lijm” die de huidcellen bij elkaar houdt losser te maken. Na een eerste lichte exfoliatie ziet uw huid er frisser en soepeler uit.

 

Indicaties:

* Huidveroudering

* Acne en Rosacea

* Littekens

* Hyperpigmentatie

 

Salicylzuur:

Salicylzuur is een BHA (beta hydroxy zuur) en een afgeleide van aspirine. Het minimaliseert de verstopping van follikels omdat ze olie-oplosbaar zijn. Salicylzuur is in staat om het vuil op te tillen dat in de follikel aanwezig is en de celdeling in de hoornlaag te verhogen.

De behandelingen resulteren in fijnere poriën, een grotere zuiverheid van de huid, vermindering van roodheid en een verbetering van de huidtextuur en acne-uitbraken.

 

Appelzuur:

Appelzuur is een groter molecuul dan glycolzuur of melkzuur, waardoor deze langzaam doordringt en erg doeltreffend is bij gevoelige huidtypes. Omdat appelzuur een pH waarde van < 2 behoudt als het door het huidoppervlak heen gaat nadat een behandeling met salicylzuur is toegepast, kan het dieper doordringen dan glycolzuur of melkzuur en de celdeling stimuleren zonder buitensporige exfoliatie.

Appelzuur vermindert probleembacteriën , bevordert de hydratatie van de huid en zuiverheid.

 

Resultaten:

* Schade door invloeden van buitenaf kunnen corrigeren

* Milde tot matige littekenvorming verminderen

* Vermindering of verzachting van fijne lijntjes en rimpels

* Verbetering van donkere huidverkleuring

* Verwijderen van mee- eters

* Tijdelijk een overmatige vette huid verminderen

 

 

Voor een optimaal resultaat adviseren we een reeks van ten minste 2-6 behandelingen. De beste resultaten worden bereikt als u de huid met de Epionce thuisverzorging gedurende ten minste 2 weken voor de eerste peeling voorbereidt.

 

De behandeling duurt 20-60 minuten, afhankelijk van de tijd dat de peeling op de huid blijft voordat deze wordt geneutraliseerd. De peeling wordt samengesteld om diep in de huidlagen door te dringen en de celdeling op gang te brengen met een minimale exfoliatie.

 

Reacties na behandeling:

* Roodheid

* Voorafgaand aan desquamatie (afstoting van de huid), kan de huid na de peeling tijdelijk gedurende 1-3 dagen donkerder kleuren

* Het peelingsproces van de huid begint ongeveer 2-4 dagen na de behandeling.

* Tijdelijk enige huidverkleuring, droogheid en schilfering vooral rond neus en lippen.

* Lichte korstvorming

 

Neem contact op met een arts of de behandelend therapeut indien u de volgende klachten heeft:

* Overmatige en/of toenemende roodheid, branderigheid, irritatie, extreme zachtheid en/of extreme “korstvorming” van de huid.

* Misselijkheid, duizeligheid, desoriëntatie, koorts en/of extreme hoofdpijn.

 

Thuisadviezen:

* Skin barrier repair kit zo vaak als nodig gebruiken

* Blijf alle voorgeschreven medicatie innemen, indien anders vermeld.

* Gebruik de juiste huidverzorging voor thuisgebruik. Overleg met uw huidtherapeut.

* Laat uw huid op natuurlijke wijze exfoliëren.

* Vermijd langdurige blootstelling aan de zon, overmatige hitte, warme kamers en warm water. Gebruk ultra shield SPF 50 zoals voorgeschreven.

* Vermijd het gebruik van Retin-A of en soortgelijk product gedurende 48 uur na de behandeling.

* U kunt 24 uur na de behandeling een Epionce Lytic lotion of melanolyte Tx product gebruiken indien er geen tekenen van irritatie aanwezig zijn.

* Gebruik gedurende 48 uur na de behandeling geen laserontharingsmethode of soortgelijke methodes (hars/ ontharingsmiddelen).

* Als er geen tekenen van irritatie aanwezig zijn kunt u het behandelde gebied 24 uur na de behandeling scheren.