Huidpunt B.V. Praktijk voor Huid -en Oedeemtherapie

Dala

Huidpunt is aangesloten bij de DALA. DALA staat voor: Dutch Aesthetic Laser Association. Het is de enige Nederlandse beroepsvereniging die zich serieus inzet voor de kwaliteit van laser, licht en op energie gebaseerde behandelingen.

De toepassing van lasers is sinds een aantal jaren flink ingeburgerd geraakt. Lasers worden ingezet om rimpels te behandelen en haren te verwijderen. Ook roodheid in het gelaat zoals couperose of pigmentvlekken kunnen met licht worden behandeld. De behandelingen zijn niet alleen beperkt tot het gelaat, maar worden ook ingezet op het lichaam voor b.v. huidverstrakking,  volumevermindering of contourvorming.

Er is een groot verschil in lasers en lichttherapie, LED lampen en andere technieken die bijvoorbeeld gebruik maken van ultrasound of radiofrequentie.  De ontwikkelingen  volgen elkaar in snel tempo op en worden door heel veel behandelaars aangeboden. Niet iedere behandelaar is wettelijk bevoegd om deze technieken uit te voeren en door gebrek aan overheidstoezicht is het noodzaak geworden een beroepsvereniging op te richten waarin zich, in deze technieken gespecialiseerde en bevoegde, behandelaars kunnen verenigen.

Iedereen heeft recht op eerlijke en feitelijke informatie aangaande de behandeling en de te verwachten resultaten en de risico’s. Voor collega’s uit de medische sector is het belangrijk zich voor gerichte informatie te kunnen wenden tot een beroepsvereniging.

De DALA streeft dan ook een goede voorlichting van behandelingen aan het publiek alsook aan collega’s na.

 

DALA-logo_subregels