Boerhaavelaan 25, Roosendaal  088 – 706 93 70 | Dubbelstraat 90, Bergen op Zoom 085 – 40 13 194

Whatsapp     Instagram     Facebook

Huidpunt voor ontharen
Wij zijn er voor je bij

Ontharingslaser

HOE WERKT EEN BEHANDELING MET DE IPL/ LASERAPPARATUUR?

Haar bevat pigment (melanine) dat het licht uit de flitslamp absorbeert. In de haar wordt het licht omgezet in warmte (energie). Deze warmte wordt vervolgens via de haar naar het haarzakje gevoerd waar de temperatuur dusdanig wordt opgevoerd dat verdere haargroei wordt belemmerd. Om een zo optimaal mogelijke lichtgeleiding naar de haar te krijgen wordt gebruikgemaakt van een contactvloeistof.

KUNNEN ALLE HAREN WORDEN BEHANDELD?

Het effect van de behandeling is afhankelijk van de mate van absorptie van het licht in het haarpigment (melanine) en de huidskleur. De behandeling van een donkere haar op een lichte huid zal het meeste licht absorberen en is daardoor het meest effectief. Het systeem bevat echter instellingen voor allerlei soorten haar en huidskleuren. Voorwaarde is wel dat er contrast is tussen de haar en de huid (de huid mag niet donkerder of even donker zijn). Om energie te absorberen moeten de haren pigment bevatten van het type eumelanine. Dit betekent dat blonde, grijze en/of witte haren nooit behandeld kunnen worden door middel van laser- of flitslicht. De intensiteit van het licht zal tijdens de behandeling worden aangepast aan het haar- en huidtype.

HOEVEEL BEHANDELINGEN HEB IK NODIG OM NOOIT MEER TE HOEVEN SCHEREN?

Gemiddeld heb je een gewenste haarreductie bereikt in zes tot tien behandelingen, afhankelijk van het haartype, huidtype en de plaats van ontharing. Je hebt altijd een aantal behandelingen nodig, omdat alle haren op het lichaam zich afwisselend van elkaar in een andere fase bevinden (haargroeicyclus). Alleen in de groeifase is de behandeling effectief. De duur van de groeicyclus is afhankelijk van meerdere factoren, maar heeft een gemiddelde van zes tot acht weken. Het is daarom raadzaam de ontharingsbehandelingen met een tussenpauze van zes tot acht weken uit te voeren.

WELK RESULTAAT KAN IK VERWACHTEN, HOEF IK ECHT NIET MEER TE SCHEREN?

Het gewenste eindresultaat wordt bereikt als de haargroei met 80 tot 90% is gereduceerd. Onder invloed van hormonen zal het lichaam altijd nog enkele restbeharing vormen.

MOET IK MAATREGELEN VOOR OF TIJDENS DE BEHANDELING TREFFEN?

Tot vier weken voor aanvang van de behandeling en gedurende de periode dat je onder behandeling bent is het van belang niet te epileren en/of te harsen. Je mag de haren, indien gewenst, wel scheren of knippen. Het te behandelen gebied mag tijdens de behandeling nooit zongebruind zijn. Dit betekent dat het te behandelen lichaamsdeel minimaal zes weken voor de behandeling tot ook zes weken na de behandeling niet in de zon mag of onder de zonnebank/solarium en je geen gebruik mag maken van zelfbruinende crèmes. Wanneer je dit wel doet zal dit een negatieve invloed hebben op het effect van de behandeling welke in ernstige gevallen zelfs kunnen leiden tot pigmentverschuivingen of zelfs verbranding van de huid. Je therapeut heeft te allen tijde het recht de behandeling niet uit te voeren als zij vermoedt dat de huid op dat moment te veel actief pigment bevat.

ZIJN ER RISICO’S AAN ONTHAREN MET IPL/ LASER VERBONDEN?

Een behandeling met de IPL/ laserapparatuur is geheel veilig gezien de lichtstralen niet verder doordringen dan de haarzakjes. Het risico wat betreft pigmentverschuivingen en/of oppervlakkige verbranding ontstaat wanneer men de adviezen rondom verstandig zongebruik niet hanteert. Je dient je huidtherapeut op de hoogte te brengen van je medicatiegebruik, algehele gezondheid en medische geschiedenis. Met name het gebruik van antibiotica dient altijd gemeld te worden voor aanvang van de behandeling. Indien je zwanger bent of probeert zwanger te worden kun je om meerdere redenen niet behandeld worden, je dient dit aan te geven bij je huidtherapeut. Je huidtherapeut is deskundig in het geven van persoonlijk advies.

Bovenstaande informatie zal uitgebreid mondeling toegelicht worden tijdens het vrijblijvende intakegesprek. Je bent te allen tijde in de gelegenheid tot het stellen van vragen.

VERGOEDINGEN EN TARIEVEN

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. In veel gevallen komen onze behandelingen in aanmerkingen voor (gedeeltelijke) vergoeding. Informeer bij je zorgverzekeraar of deze behandeling in aanmerking komt voor vergoeding. Onze tarieven voor cosmetische behandelingen vind je via deze link.

Reken af met ongewenst haar

Maak gelijk een afspraak

ANDERE LASERBEHANDELINGEN

Fractional laser
Pigment laser
Vaatlaser