Boerhaavelaan 25, Roosendaal  088 – 706 93 70 | Dubbelstraat 90, Bergen op Zoom 085 – 40 13 194

Whatsapp     Instagram     Facebook

Medische behandelingen bij Huidpunt

Medische behandelingen

MEDISCHE BEHANDELINGEN DIE DE HUID(FUNCTIE) VERBETEREN

De huid is niet alleen ons grootste orgaan, maar ook het orgaan dat het meest zichtbaar is. Voor onszelf, maar ook voor anderen. Helaas heeft niet iedereen een probleemloze huid. Huidschade, oedeem, littekenweefsel, roodheid, acne, pigmentstoornissen of overbeharing kunnen ervoor zorgen dat je je niet prettig in het leven voelt staan. Invloeden vanuit het lichaam zelf, zoals hormonale disbalans, stressreactie, infecties of ziekten kunnen de huid traumatiseren en tekenen. Maar ook invloeden van buitenaf kunnen de huidfunctie en huid beschadigen. Ervaar je een van deze huidproblemen of klachten die hierdoor ontstaan? Wij zijn een gespecialiseerde huid- en oedeemtherapie praktijk in de regio met veel ervaring op dit gebied. We bieden een groot aantal medische behandelingen die gericht zijn op huidherstel, oedeem en een gezonde huidfunctie.

HUIDTHERAPIE

Is het je hulpvraag iets aan je huid- of oedeemprobleem te doen? Wil je werken aan vervaging van littekens of droom je van een egalere huid zonder plekjes of haargroei? De medische behandelingen die wij aanbieden zijn erop gericht de huidfunctie te verbeteren of schade aan de huid te herstellen. Onze huidtherapeuten kunnen je helpen met acne behandelingen, littekentherapie en camouflage therapie. Ook mammacare, de zorg tijdens of na borstkanker, bieden we aan. Met gespecialiseerde huid- en oedeemtherapie wordt verlichting bereikt bij littekenweefsel klachten en vochtophopingen. Medische behandelingen worden vaak vergoed door de ziektekostenverzekeraar.

LICHT- & LASERTHERAPIE

Lasertherapie wordt al tientallen jaren door artsen, fysiotherapeuten en huidconsulenten toegepast om huidaandoeningen te behandelen. Met de nieuwste mogelijkheden op gebied van licht- en lasertherapie worden uitstekende resultaten behaald in de strijd tegen overbeharing, vaatproblemen, huidverslapping, huidveroudering en pigmentstoornissen.

Eenvoudig uitgelegd werkt een laser met een sterke lichtbundel en een specifieke golflengte. Deze zijn zeer nauwkeurig op de juiste behandellocatie in te stellen. Voor medische behandelingen is lasertherapie daarom breed inzetbaar en is het een geschikte therapie voor vaat- en huidbehandelingen. De behandeling is zo goed als pijnloos. Je ervaart een lichte prik of tinteling en daarna een niet onaangename warmte.

OEDEEMTHERAPIE

Lymfevaten spelen een belangrijke rol in de vochthuishouding van het lichaam. Wanneer deze hun werk niet goed kunnen doen, raakt het evenwicht verstoord tussen de aan- en afvoer van vocht. Wanneer vocht zich ophoopt spreken we van ‘oedeem’. De ophoping is uiterlijk zichtbaar en veroorzaakt druk, pijn, stuwing, een zwaar gevoel, vaak vermoeidheid en belemmert de bewegingsvrijheid.

Binnen de medische behandelingen tegen oedeem spreken we over drie soorten oedeem:

Lymfoedeem: deze ontstaan vaak na een operatie of chemokuur.
Lipoedeem: hierbij zorgen vergrote vetcellen in het lichaam voor druk op de bloed- en lymfevaten.
Veneus oedeem: hierbij is het oedeem ontstaan vanuit slecht functionerende of verzwakte vaten.

Afhankelijk van het type oedeem, kunnen vochtophopingen op verschillende manieren worden aangepakt. Onze huidtherapeuten kunnen je helpen met manuele lymfedrainage, compressietherapie, zwachtelen of het aanmeten van elastische kousen.