Boerhaavelaan 25, Roosendaal  088 – 706 93 70 | Dubbelstraat 90, Bergen op Zoom 085 – 40 13 194

Whatsapp     Instagram     Facebook

Huidpunt geeft orthomoleculair advies
Wij zijn er voor je bij

Orthomoleculair advies Eqology

WAT IS ORTHOMOLECULAIRE THERAPIE?

Orthomoleculaire therapie heeft als doel de gezondheid te optimaliseren en kijkt naar het totale plaatje. Een goede en uitgebalanceerde voeding, voldoende ontspanning en voldoende beweging draagt bij aan onze gezondheid. Sommige situaties zoals een zwangerschap, stress, groei en overgangsjaren zorgen voor een verhoogde behoefte aan de juiste voedingsstoffen.

In de orthomoleculaire behandelwijze is het belangrijk om met de voeding zoveel mogelijk nodige en nuttige voedingsstoffen binnen te krijgen en zo weinig mogelijk schadelijke stoffen. Helaas is het, ook voor een gezond persoon, heel moeilijk om via de voeding optimale hoeveelheden van bepaalde voedingsstoffen te consumeren.

Vitamines, mineralen, vetzuren en aminozuren spelen een zeer grote en belangrijke rol in het optimaal functioneren van de stofwisseling van het menselijk lichaam. De orthomoleculaire geneeskunde is gebaseerd op wetenschappelijke studies.

HOE KRIJG IK DE JUISTE VITAMINEN BINNEN?

Door onze manier van leven komt het helaas steeds vaker voor dat we voor makkelijke (ongezonde) voeding kiezen, minder ontspannen en minder aan beweging doen. Het lichaam heeft voldoende vitaminen en mineralen nodig om over voldoende energie te beschikken en om een goed werkend immuunsysteem te hebben. Zowel met het doel ziekten te voorkomen als met het doel ziekten te behandelen, kan het nodig zijn, naast een zo volwaardig mogelijke voeding, extra voedingsstoffen in de vorm van voedingssupplementen in te nemen. Voedingssupplementen hebben een hoog gehalte van stoffen die in geringere hoeveelheid ook in de voeding voorkomen. Dit kunnen zijn: vitamines, mineralen, aminozuren, essentiële vetzuren of enzymen, maar ook minder bekende groepen van stoffen zoals bijvoorbeeld de bioflavonoïden. Het is mogelijk om een orthomoleculair advies te krijgen in de praktijk bij Huidpunt. Onze huidtherapeute Marieke, is naast huidtherapeut ook orthomoleculair therapeut.

Tijdens het eerste consult zullen we je lichamelijke klachten, maar ook andere onderliggende klachten bespreken. Voorafgaand aan dit gesprek krijg je een intakelijst. Daarnaast is het van belang nauwkeurig aan te geven wat je aan voedingstoffen binnen krijgt. Soms is het raadzaam te onderzoeken of er een tekort of een overmaat aan bepaalde stoffen in het lichaam aanwezig zijn. Met alle verkregen gegevens zal er een behandelplan opgesteld worden en dit word aan  je voorgelegd en met je besproken. Daarnaast kunnen we je daarin verder begeleiden en adviseren.

Marieke’s praktijk voor orthomoleculaire therapie heet: ‘Dermabalans’. Bij Dermabalans krijg je altijd een persoonlijk adviestraject, een mogelijkheid daarin is een detox programma. Dermabalans behandelt cliënten met huidproblemen, lip-lymfoedeem, vermoeidheidsklachten, stress, burn-out of stress gerelateerde klachten. Wanneer je een tekort heeft aan vitaminen of mineralen of als je andere gezondheidsklachten heeft. Ook kun je bij Dermabalans terecht wanneer je moeite heeft met het kwijtraken van overgewicht. Het gaat om het blijvend aanpassen van je leefstijl. Neem een kijkje op de website van Dermabalans voor meer informatie. Je kan Dermabalans via Instagram of facebook volgen.

WAT IS EQOLOGY?

Eqology is in 1998 in Noorwegen opgericht. Bij Eqology zijn ze zeer gepassioneerd over de natuur en dat is zichtbaar in hun producten die gemaakt zijn van natuurlijke ingrediënten. Al deze producten zijn vrij van synthetische geurstoffen, minerale oliën, petrolatum, sulfaat detergenten, synthetische kleurstoffen en parabenen, ontwikkeld in samenwerking met toonaangevende kruidenkenners, homeopaten en biochemici, die zorgvuldig de ingrediënten onderzoeken om de beste producten te maken.

LEES OVER WELKE VITAMINEN BELANGRIJK ZIJN, KRIJG JE VOLDOENDE BINNEN?

Omega 3 speelt een belangrijke rol in het reguleren van de ontstekingsreactie die plaatsvindt na infectie met pathogenen. Hoe beter de ontstekingsreactie gereguleerd wordt, hoe kleiner de kans dat de ziekte die op besmetting volgt een ernstig verloop kent. Hoe beter de verhouding tussen omega 3 en omega 6, hoe beter de natuurlijke ontstekingsremming verloopt en hoe kleiner de kans op een uit de hand lopende of sluimerende infectie.

Gelet op het feit dat omega 6-vetzuren al in ruime mate in ons westerse voedingspatroon aanwezig zijn, en het lichaam overigens over voldoende andere manieren beschikt om een ontsteking op te wekken indien nodig, is het van groot belang dat we met name beschikken over een voldoende hoeveelheid omega 3-vetzuren om ontstekingen ook weer uit te zetten. Helaas halen de meeste mensen dit niet met voeding, reden waarom kwalitatief hoogwaardige en zo natuurlijk mogelijke vetzuur suppletie voor veel mensen noodzakelijk is om hun vetzuurverhouding te optimaliseren.

De omega 3-olie bestaat uit DHA en EPA, concentraten van kabeljauw gevist door visserijen in de noordelijke ijszee. De omega 3-olie is afkomstig uit de duurzame MSC gecertificeerde Pharma Marine. Het is zeer voedzame vis dat zorgt voor een zuivere en duurzame omega 3-olie van een bijzonder goede kwaliteit.

In de praktijk kunnen we een omega 3-test uitvoeren. Dit is een eenvoudige vingerpriktest waarbij je binnen vier weken een beeld heeft van je omega 6/omega 3-verhouding. Het bloedmonster zal door het onafhankelijke Vitas AS laboratorium in Oslo worden geanalyseerd volgens de internationale standaard voor omega-vetzuren.

Bij deze analyse wordt de hoeveelheid omega 6 en omega 3-vetzuren in de rode bloedcellen gemeten. De meest belangrijke omega 3-vetzuren in ons lichaam zijn EPA en DHA. Het percentage omega 3 ten opzichte van het totaal aan vetzuren in het bloed noemen we de omega 3-index. De omega-3 index wordt met deze test ook vastgesteld en geeft aan of je in verhouding genoeg omega 3-vetzuren binnenkrijgt via je normale dieet. Een omega 3-index lager dan vier wijst op een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. De omega 6 / omega 3-verhouding geeft onder andere aan in welke mate je ontstekingen in je lichaam kunt verwachten en of je celmembranen goed functioneren.

TARIEVEN

Benieuwd naar onze tarieven? Je vindt een actuele prijslijst via deze link.

Ik wil graag advies over voedingssupplementen

Maak gelijk een afspraak