HOE WERKT EEN LASERBEHANDELING VOOR TATOEAGE VERWIJDERING?
De laser om je tatoeage te verwijderen is een niet invasieve laser die ontwikkeld is om ongewenst tatoeage pigment uit de huid te verwijderen. De laser is in staat om zwarte, donkergrijze, donkerblauwe, rode en oranje tatoeages te behandelen. De laser verpulvert het pigment van de tatoeage waarna het lichaam deze opruimt. Na elke behandeling vervaagt de tatoeage steeds meer.
HOEVEEL BEHANDELINGEN HEB IK NODIG?
Helaas kan nooit voorspeld worden hoeveel behandelingen er nodig zijn voor het beste resultaat. In de meeste gevallen verdwijnt de tatoeage. In sommige gevallen blijft toch nog een (vage) schaduw van de oorspronkelijke tatoeage zichtbaar. De behandelingen kunnen variëren van 4-12 keer. Tussen de behandelingen zit vaak 8-12 weken.
MOET IK MAATREGELEN TREFFEN VOOR OF NA DE BEHANDELING?
De behandelde huid moet gedurende zes weken voor en zes weken na de behandeling niet blootgesteld worden aan zonlicht/ solarium/ zonnebank. De huid waar de tatoeage zich bevindt mag niet zongebruind zijn. Voor u naar de behandeling komt dient u de haren (indien aanwezig) af te scheren. Na de behandeling is het raadzaam om de behandelde huid na te koelen met een icepack. Verder is het belangrijk om de behandelde huid vijf dagen na te behandelen met een koelzalf zoals geadviseerd door de therapeut.
WANNEER MAG IK NIET BEHANDELD WORDEN?
Je mag niet behandeld worden wanneer:
- Jouw tatoeage minder dan een jaar oud is
- Je aanleg hebt voor het ontwikkelen voor keloïd littekens
- Je huid eerder met littekenvorming of depigmentatie heeft gereageerd op een (tatoeage) laser
- Je zwanger bent of borstvoeding geeft
- Je medicatie neemt die de kans op verbranding verhogen (bijvoorbeeld antibiotica)
- Je zongebruind bent of zelfbruinende middelen hebt gebruikt
ZIJN ER RISICO’S AAN EEN BEHANDELING VERBONDEN?
Aangezien er een risico is op blaarvorming na het laseren van de tatoeage is er altijd een kleine kans op infectie resulterende in littekenvorming of depigmentatie van de huid. Het is om deze reden van groot belang om de adviezen van je therapeut op te volgen. Wanneer er blaarvorming optreed vragen wij je contact op te nemen met je therapeut. Wanneer je na de behandeling (onbeschermd) in aanraking komt met zonlicht/ solarium/ zonnebank bestaat de kans dat de behandelde huid reageert met hyperpigmentatie (donker verkleuring). Deze verkleuring is vaak maar, niet altijd, van tijdelijke aard.
Bovenstaande informatie zal uitgebreid mondeling toegelicht worden tijdens het intakegesprek. Je bent te allen tijde in de gelegenheid tot het stellen van vragen.
VERGOEDINGEN EN TARIEVEN
Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. In veel gevallen komen onze behandelingen in aanmerkingen voor (gedeeltelijke) vergoeding. Informeer bij je zorgverzekeraar of deze behandeling in aanmerking komt voor vergoeding. Onze tarieven voor cosmetische behandelingen vind je via deze link.