Boerhaavelaan 25, Roosendaal  088 – 706 93 70 | Dubbelstraat 90, Bergen op Zoom 085 – 40 13 194

Whatsapp     Instagram     Facebook

Team Huidpunt, over ons

Huidtherapie

HUIDTHERAPIE: DE WEG NAAR JE MOOISTE ZELF

De huid is een zeer complex orgaan en staat in verbinding met alle andere organen in het lichaam. De huid beïnvloedt het lichaamssysteem, en het lichaamssysteem beïnvloedt de huid. Alles staat in verbinding met elkaar. Daarom is een Huidpunt huidtherapie geen ‘one size fits all’ therapie, maar een zorgvuldig en individueel afgestemde behandeling. Met huidtherapie richten we ons op het behandelen van overbeharing, couperose, acne en trauma van de huid door littekenvorming. Afhankelijk van je wensen, de huidconditie en wat mogelijk is, ga je samen met onze huidtherapeutes op weg naar je mooiste zelf.

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Deze therapie kan in sommige gevallen vergoed worden door je zorgverzekering. Informeer bij je zorgverzekeraar of deze behandeling in aanmerking komt voor vergoeding.

DEFINITIEVE ONTHARING

Wil je iets doen tegen ontsierende, ongewenste haargroei? Ontharing met laser/lichttherapie is een moderne, veilige ontharingsmethode die zeer geschikt is voor ontharing van grotere lichaamsdelen en het verwijderen van donkere haren. Het (laser)licht werkt in op de pigmenten van de haar. Die zetten het licht om in warmte waardoor de haarwortel wordt vernietigd. De omliggende huid blijft onbeschadigd. De behandelduur is afhankelijk van de overbeharing en de te behandelen delen. Voor lichte of witte haren hebben wij onze methode Elektrische Epilatie.

COUPEROSE

Een gezonde rode blos op de wangen is gezond en staat charmant. Couperose is iets heel anders. Couperose ontstaat wanneer kleine vaatjes in het gezicht springen en niet worden opgeruimd door het lichaam. Bij extreme couperose ontstaat een netwerk aan adertjes, die geen nut hebben, maar veel onzekerheid kunnen geven. Wanneer camoufleren niet meer helpt of je wilt permanent van couperose af, dan helpen een of meerdere (afhankelijk van de graad van aantasting) laserbehandelingen je van die vervelende roodheid af. Lasers werken met kleine, gebundelde lichtstraaltjes. Wanneer deze het gesprongen vaatje bereiken wordt deze vernietigd en tijdens de genezingsperiode door het lichaam afgevoerd. Doei roodheid, hallo mooie huid!

ACNE EN LITTEKENTHERAPIE

Pukkels, puistjes, of veel mee-eters. Acne in diverse vormen is een storende aandoening. Bij Huidpunt werken gespecialiseerde huidtherapeuten die de acne met diverse behandelmogelijkheden kunnen aanpakken.  Dieptereiniging, peelings of lasertherapie zijn enkele voorbeelden. De therapeuten werken op dit gebied ook vaak nauw samen met de verwijzer zodat de acne zo snel mogelijk afneemt. De huidtherapeuten geven je ook thuisopdrachten mee om de acne geen kans meer te geven.

Soms is het oneerlijk: nadat de huid hersteld is van acne kunnen uw huidproblemen nog altijd zichtbaar zijn in de vorm van littekens. Met een behandeling die bestaat uit peelings, al dan niet gevolgd door lasertherapie, kunnen we zeer goede resultaten behalen. Tijd om te gaan genieten van de huid die je jezelf gewenst hebt!

CAMOUFLAGE/ PIGMENT THERAPIE

Camouflagetherapie is gericht op het camoufleren van onzuiverheden, onregelmatigheden, roodheid en pigment met behulp van speciale verzorgingsproducten en make-up. In een of twee sessies leer je van een van onze huidtherapeutes hoe je met speciale water- en weerbestendige producten onregelmatigheden of verkleuringen minder opvallend kunt maken. Een aanpak met peelings zorgt ervoor dat ouderdomsvlekken lichter kleuren. Laser- en/of lichttherapie is een doeltreffende aanpak waarbij door licht, omgezet in warmte pigmentcellen vernietigd worden. Tijdens het intakegesprek beoordelen we samen welke methode het beste aansluit op je wensen.

LITTEKENTHERAPIE

Oppervlakkige wondjes weet de huid op prachtige wijze zelf te herstellen. Maar soms is er meer aan de hand. Diepe wonden door trauma of een operatie, ontstekingen of ziekten kunnen nare littekens achter laten. Het litteken kan boven de huid liggen, dik aanvoelen, je beperken bij het bewegen of verkleefd zijn met de onderliggende huidlagen. Littekenmassage (manueel of mechanisch d.m.v. endermologie), camouflagetherapie en Epionce peelings zijn methoden om littekens en ongemakken te verminderen of op te lossen. De Huidpunt huidtherapeut met wie je samenwerkt beheerst verschillende behandelmethoden en kan je uitstekend adviseren welke behandeling het beste je past.