Boerhaavelaan 25, Roosendaal  088 – 706 93 70 | Dubbelstraat 90, Bergen op Zoom 085 – 40 13 194

Whatsapp     Instagram     Facebook

Huidpunt behandelt pigmentafwijkingen
Wij zijn er voor je bij

Pigmentafwijkingen

ER IS IETS TE DOEN TEGEN PIGMENTAFWIJKINGEN

Pigmentafwijkingen hebben te maken met de vorming van pigmentcellen (melanocyten) in de huid. Als deze verdeling van pigment niet gelijk verdeeld is, kunnen er pigmentvlekken ontstaan. Het ontstaan van pigmentvlekken kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld: erfelijke bepaling, zonschade of ouderdom.Voorbeelden van pigmentafwijkingen zijn:

– Hyperpigmentatie (donkere verkleuring): na ontstekingsreactie, melasma (zwangerschapsmasker), littekens, ouderdomsvlekken of moedervlek (naevi);
– Hypopigmentatie (lichte verkleuring): vitiligo,  littekens of lichte verkleuring na ontstekingsreactie;
– Rode verkleuring: wijnvlek, couperose of verwijde bloedvaatjes;
– Pityriasis versicolor: dit is een oppervlakkige, veel voorkomende schimmelaandoening.

HET BEHANDELPLAN VOOR JE PIGMENTAFWIJKINGEN IN GOEDE HANDEN

Naast bovengenoemde huidverkleuringen komen er nog allerlei andere varianten voor. Tijdens een intakegesprek kan een van onze huidtherapeuten de pigmentafwijking beoordelen en afhankelijk van het type een behandelplan opstellen.

BEHANDELINGEN VOOR PIGMENTAFWIJKINGEN

We bieden verschillende behandelingen om uw pigmentafwijkingen te verminderen. Welke behandeling het beste bij je vraag past beoordelen we in een eenmalig intakegesprek.

Camouflagetherapie

Onze huidtherapeuten kunnen camouflagetherapie toepassen. De camouflageproducten zijn waterafstotend en kunnen zo worden aangebracht dat ze niet afgeven op kleding. De behandeling bestaat meestal uit een afspraak van 60 minuten waarin u en de huidtherapeut samen gaan zoeken naar de juiste camouflagekleur. Hiermee kun je de verkleuring bedekken zodat deze niet of minder opvalt. Na het bepalen van de juiste kleur word je aangeleerd hoe je het product op de juiste manier aanbrengt. Mocht de verkleuring op een lichaamsdeel voorkomen waar het voor je lastig is dit juist aan te brengen, dan adviseren wij je een vriend of vriendin mee te nemen die je kan helpen in het dagelijkse leven met het aanbrengen van het product. Nadat de kleur is opgebracht wordt er een speciale fixeerpoeder aangebracht die tien minuten moet intrekken. Vervolgens wordt er met een nat wattenschijfje overtollig poeder afgedept. Na deze fixering van het camouflageproduct geeft het product ook niet af als je bijvoorbeeld door de regen loopt. Voor een zwaardere belasting zoals zwemmen dient er nog een speciale fixeerspray gebruikt te worden voor een extra beschermlaag.

Dermaceutics Peelings

Door middel van peelings kunnen donkere vlekken, bijvoorbeeld ouderdomsvlekken, lichter worden gemaakt. De peeling verdunt de huid en zorgt ervoor dat het verhoorningsproces van de huid wordt versneld. Hierdoor maakt de huid sneller nieuwe cellen aan. De therapie is alleen werkzaam als de pigmentverkleuringen niet te diep in de huid zitten.

Laser- en/of lichttherapie

Donkere pigmenten absorberen laserlicht. Dit licht wordt omgezet in warmte. De warmte zorgt ervoor dat donkere pigmentcellen kunnen worden vernietigd. De pigmentafwijkingen kunnen met zowel lichttherapie als lasertherapie (Fractional laser) behandeld worden. Tijdens het intakegesprek zal er beoordeeld worden welke methode het beste gebruikt kan worden.

Thuisadviezen

Belangrijk is de verkleuringen zoveel mogelijk te beschermen tegen dag- en zonlicht. Door de vlekken te bedekken door middel van sunblock of te camoufleren voorkomt u dat deze verergeren.

VERGOEDINGEN EN TARIEVEN

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. In veel gevallen komen onze behandelingen in aanmerkingen voor (gedeeltelijke) vergoeding. Informeer bij je zorgverzekeraar of deze behandeling in aanmerking komt voor vergoeding. Onze tarieven voor cosmetische behandelingen vind je via deze link.

Reken af met je pigmentafwijkingen

Maak gelijk een afspraak