Boerhaavelaan 25, Roosendaal  088 – 706 93 70 | Dubbelstraat 90, Bergen op Zoom 085 – 40 13 194

Whatsapp     Instagram     Facebook

Behandeling borstoedeem door Huidpunt
Wij zijn er voor je bij

Behandeling borstoedeem na borstkanker

HUIDTHERAPIE NA BORSTKANKER

De huidtherapeut speelt een actieve rol in de nazorg en begeleiding van vrouwen en mannen met borstkanker. De gevolgen van borstkanker zijn lichamelijk en emotioneel ingrijpend. Na de medisch noodzakelijke ingrepen blijven vaak nog diverse huidproblemen over, zoals bijvoorbeeld de bijverschijnselen van chemotherapie en bestralingen, vochtophopingen door een beschadigd lymfestelsel, littekenweefsel en het ontbreken van een borst of tepel.

HUIDPUNT HELPT MET BEHANDELINGEN NA BORSTKANKER

Onze huidtherapeuten bieden een breed scala aan behandelingen die ertoe bijdragen dat pijn en lichamelijk ongemak verminderen en de zichtbare gevolgen van de operatie zoveel mogelijk weggenomen worden. Daarnaast heeft de huidtherapeut aandacht voor de psychologische en sociale aspecten van het genezing- en verwerkingsproces. Met behandelingen, advies, het stimuleren en ondersteunen van zelfmanagement en een luisterend oor biedt de huidtherapeut een actieve rol in het herstellen van het zelfvertrouwen en het accepteren van de lichamelijke veranderingen.

BEHANDELTRAJECT NA BORSTKANKER

Wij bieden bij Huidpunt de volgende behandelingen ten gevolge van een behandeltraject na borstkanker aan:
– Lymfedrainage bij een lymfoedeem arm of bij oedeem in het operatiegebied
– Littekenbehandeling
– Bindweefselmassage en fascietechnieken bij verklevingen in de oksel

Wij hebben een lymfscanner in ons bezit waarmee we het percentage lymfoedeem in een borst of arm kunnen opmeten. Daarnaast gebruiken wij een LPG Endermologie apparaat, deep oscillation en een lymfapress om de behandelingen extra effectief te maken waardoor de behandelduur korter is en het eindresultaat beter. Indien de behandeling thuis nog extra ondersteuning nodig heeft meten wij een compressiehulpmiddel aan zoals een drukhemd, massagepads of een TEK (steunkous).

VERGOEDINGEN EN TARIEVEN

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. In veel gevallen komen onze behandelingen in aanmerkingen voor (gedeeltelijke) vergoeding. Informeer bij je zorgverzekeraar of deze behandeling in aanmerking komt voor vergoeding. Onze tarieven voor cosmetische behandelingen vind je via deze link.

Wij helpen je met huidproblemen na borstkanker

Maak gelijk een afspraak