Boerhaavelaan 25, Roosendaal  088 – 706 93 70 | Dubbelstraat 90, Bergen op Zoom 085 – 40 13 194

Whatsapp     Instagram     Facebook

Huidpunt behandelt lipoedeem
Wij zijn er voor je bij

Compressie verbandmiddelen aanmeten

OEDEEM AFNAME DOOR COMPRESSIE VERBANDMIDDELEN

Om op een kort tijdsbestek oedeem afname te verkrijgen zal compressietherapie worden toegepast door middel van zwachtelen of een andere methode. De therapeutische elastische kous (TEK) wordt aangemeten na voldoende afname van de vochtophoping. Compressie wordt vaak gegeven door middel van zwachtelen. Door de druk die hiermee gegeven wordt, neemt het vocht in een lichaamsgebied af.

Zwachtelen kan vaak echter op bepaalde lichaamsgebieden niet of werkt negatief op de mobiliteit van een patiënt. Terwijl blijven bewegen tijdens druk van buitenaf juist zo belangrijk is. Om de lastig te zwachtelen gebieden of om de patiënten het zwachtelen zelf te laten doen (om te voorkomen dat de thuiszorg iedere dag moet langskomen) meten wij de volgende compressie verbandmiddelen:

– Compressie borst/thorax
– Compressie armen/benen
– Fibrosepads
– Hoofd/ halscompressie

Merken waar we het liefst mee werken zijn: Varocare, Farrow wrap, Curetex, Mobiderm, jovipak en jobst relax.

VERGOEDINGEN EN TARIEVEN

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. In veel gevallen komen onze behandelingen in aanmerkingen voor (gedeeltelijke) vergoeding. Informeer bij je zorgverzekeraar of deze behandeling in aanmerking komt voor vergoeding. Onze tarieven voor cosmetische behandelingen vind je via deze link.

Laat je compressie verbandmiddelen aanmeten

Maak gelijk een afspraak