Boerhaavelaan 25, Roosendaal  088 – 706 93 70 | Dubbelstraat 90, Bergen op Zoom 085 – 40 13 194

Whatsapp     Instagram     Facebook

Huidpunt helpt bij lymfoedeem
Wij zijn er voor je bij

Manuele lymfdrainage

MANUELE LYMFDRAINAGE BIJ HUIDPUNT

Manuele lymfedrainage is een techniek waarbij de we proberen, door een zachte pompende beweging, de vochtopname door de lymfvaten te stimuleren en het functioneren van goede vaten te bevorderen. Met specifieke handgrepen wordt de eigen beweeglijkheid van de lymfvaten geactiveerd en gestimuleerd wat de afvoermogelijkheden van lymfe doet vergroten. Hierdoor kan er meer lymfe worden afgevoerd.

Het draineren begint in het halsgebied, bij de terminus, om zo de weg vrij te maken voor lymfe uit andere delen van het lichaam. Daarna worden de okselklieren en liesklieren in de gezonde gebieden gemasseerd en gedraineerd. Zo wordt er in de goed werkende lichaamsdelen ruimte gemaakt om lymfe uit het probleemgebied te ontvangen. Door daarna vanuit het oedeemgebied over de waterscheiding naar een gezond lymfegebied te masseren, wordt een alternatieve afvoerroute gecreëerd. Als laatste wordt in het oedeemgebied gemasseerd, in de richting van de waterscheiding en naar een goed werkend lymfegebied.

Vaak zijn er littekens met soms verbindweefsel die de lymfafvoer belemmeren. Je huidtherapeut zal deze delen met specifieke handgrepen soepel en zacht proberen te maken. Hoe zachter het weefsel, des te gemakkelijker de ontstuwing van het oedeemgebied is.

ZO WERKT MANUELE LYMFDRAINAGE

Door middel van manuele lymfdrainage, hele zachte massage van de huid, wordt de vochtafvoer gestimuleerd. Dit om de overgebleven lymfbanen extra te stimuleren. Deze lymfdrainage wordt veelal gevolgd door het aanbrengen van compressietherapie door middel van zwachtels of andere oedeem management producten. Daarna zal een therapeutische elastische kous gemeten worden.

VERGOEDINGEN EN TARIEVEN

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. In veel gevallen komen onze behandelingen in aanmerkingen voor (gedeeltelijke) vergoeding. Informeer bij je zorgverzekeraar of deze behandeling in aanmerking komt voor vergoeding. Onze tarieven voor cosmetische behandelingen vind je via deze link.

Kies voor manuele lymfdrainage

Maak gelijk een afspraak