Boerhaavelaan 25, Roosendaal  088 – 706 93 70 | Dubbelstraat 90, Bergen op Zoom 085 – 40 13 194

Whatsapp     Instagram     Facebook

Huidpunt behandelt overbeharing
Wij zijn er voor je bij

Overbeharing

Help, ik heb last van overbeharing!

Haren kunnen storend of vervelend zijn. Of misschien wil je er wel gewoon vanaf omdat je dat mooier vindt, maar wanneer spreken we nu precies van overbeharing? Er zijn twee vormen van overbeharing te noemen, die veelal afzonderlijk maar soms ook gecombineerd voorkomen: hypertrichiose en hisurtisme. Hypertrichose is een vorm van overbeharing waarbij extra haren worden gevormd daar waar van nature al enige haargroei zit. Dit komt zowel voor bij mannen en vrouwen en ontstaat meestal rond de puberteit.
Hirsutisme is overmatige haargroei bij vrouwen op plaatsen waar meestal alleen mannen haren ontwikkelen. Bijvoorbeeld op de bovenlip, wangen of rond de tepels.

Oorzaken van overbeharing

Haargroei staat gedeeltelijk in verband met hormonen. De meest voorkomende oorzaak van hirsutisme is een overgevoeligheid van de haarzakjes voor een normale hoeveelheid mannelijke hormonen. Een verhoogd androgenen (mannelijke hormonen) gehalte in het bloed bij een vrouw kán een oorzaak van de overbeharing zijn. Daarnaast kan overbeharing aangeboren zijn. Het is belangrijk bij overbeharing de huisarts te raadplegen, deze kan de oorzaak eerst onderzoeken. Hierna kan er een behandeling door een van onze huidtherapeuten volgen. Ontharing door onze huidtherapeuten zorgt voor verwijdering van ongewenste haargroei.

Niet meer scheren, ik wil van mijn haren af

Je hoeft natuurlijk niet per se een vastgestelde diagnose voor overbeharing te hebben om een behandeling bij ons te boeken. Misschien ben je het wel zat om je benen altijd te moeten scheren, of heb je last van bultjes bij het scheren van je bikinilijn? Heren kunnen bijvoorbeeld haargroei op de rug als vervelend ervaren. Ook dan staan onze huidtherapeuten voor je klaar met een behandelplan op maat. Zo ben je uiteindelijk definitief verlost van ongewenst haar!

Onze behandelingen tegen overbeharing

We bieden verschillende therapieën voor de behandelinge van overbeharing:
Elektrische epilatie
Laserontharing (ook wel lichttherapie genoemd)

Elektrische epilatie is een ‘langdurige’ methode van ontharing, het gaat haartje voor haartje en is minder geschikt voor grote oppervlakten zoals armen of benen. Bij deze methode maken we gebruik van een minuscuul naaldje dat in het haarzakje glijdt om dit door warmte te vernietigen. Elektrische epilatie kan bij elk huidtype worden toegepast en is geschikt voor lichte en donkere haren. De behandelduur kan variëren van enkele maanden tot enkele jaren.

Laser-/lichttherapie is een van de nieuwste onthaarmethoden. Het is voornamelijk geschikt voor donkere haren. Het (laser)licht werkt in op de pigmenten van de haar. Het pigment zet het licht om in warmte en zorgt zo voor vernietiging van de haarwortel. De behandelduur is variërend per persoon, dit bespreken we voorafgaand aan een behandeltraject.

Tijdens een intakegesprek bespreekt een van onze huidtherapeuten welke therapie het beste bij je vraag past. Maak gelijk een afspraak.

Verzorging na een ontharingsbehandeling

Tijdens onze behandelingen voor overbeharing mag je de haar niet meer epileren of op een andere manier uittrekken (harsen, waxen of touwtjesmethode). Dit beïnvloedt het resultaat van de behandeling. Wel kun je de haren knippen of scheren. Ontharingscrèmes zijn ook een mogelijkheid, let hierbij echter wel op dat er geen huidirritaties ontstaan.

VERGOEDINGEN EN TARIEVEN

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. In veel gevallen komen onze behandelingen in aanmerkingen voor (gedeeltelijke) vergoeding. Informeer bij je zorgverzekeraar of deze behandeling in aanmerking komt voor vergoeding. Onze tarieven voor cosmetische behandelingen vind je via deze link.

Reken af met overbeharing

Maak gelijk een afspraak