Boerhaavelaan 25, Roosendaal  088 – 706 93 70 | Dubbelstraat 90, Bergen op Zoom 085 – 40 13 194

Whatsapp     Instagram     Facebook

Huidpunt behandelt veneus oedeem
Wij zijn er voor je bij

Veneus Oedeem

DIT IS VENEUS OEDEEM

Veneus oedeem (oedeem veroorzaakt door een slecht werkend bloedvatsysteem) komt veel voor bij mensen met een staand beroep of bij mensen met spataderen. Het is een vochtopeenhoping onder in de benen, rondom de enkels en is vaak de oorzaak van een aderprobleem. De kleppen in de aderen werken niet meer optimaal waardoor de bloeddoorstroming en vochtafvoer belemmerd wordt. Symptomen die hierbij horen zijn: spataderen en rusteloze benen.

Als je hier te lang mee door blijft lopen kan er een open been ontstaan, ook wel ulcus cruris genoemd. Om de wond weer te laten genezen moet de bloeddoorstroming zo goed mogelijk hersteld worden. Hierdoor verbetert de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen zodat de wond beter geneest. Het wondbeleid wordt bepaald door huisarts, specialist, wondconsulent of wondverpleegkundige. De wondverzorging kan door een van onze huidtherapeuten worden uitgevoerd.

ZO BEHANDELEN WIJ VENEUS OEDEEM

Een van onze huidtherapeuten zal je been bandageren (zwachtelen) totdat het been zo ver als mogelijk in omvang is afgenomen. Daarna wordt er, indien nodig, een therapeutisch elastische kous aangemeten.

Thuisadviezen
– De benen ’s avonds goed insmeren;
– Iedere dag de juiste steunkousen dragen;
– ’s Nachts het desbetreffende been iets hoger leggen;
– Voldoende bewegen, lopen en/of fietsen om de doorbloeding te stimuleren.

VERGOEDINGEN EN TARIEVEN

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. In veel gevallen komen onze behandelingen in aanmerkingen voor (gedeeltelijke) vergoeding. Informeer bij je zorgverzekeraar of deze behandeling in aanmerking komt voor vergoeding. Onze tarieven voor cosmetische behandelingen vind je via deze link.

Reken af met veneus oedeem

Maak gelijk een afspraak