Boerhaavelaan 25, Roosendaal  088 – 706 93 70 | Dubbelstraat 90, Bergen op Zoom 085 – 40 13 194

Whatsapp     Instagram     Facebook

Image Alt
Wij zijn er voor je bij

Overige huidaandoeningen

STEELWRATJES

Steelwratjes (fibromen) is een veel voorkomende huidaandoening, voorkomend op latere leeftijd. Het is een aandoening waarbij wratjes ontstaan met een steeltje of langwerpige vorm. In enkele gevallen kunnen ze ook plat op de huid liggen. Veel voorkomende locaties zijn de hals, decolleté, onder de borsten en de oksels. Ze kunnen huidkleurig zijn of iets donkerder van kleur.

De plekjes worden behandeld door middel van speciale coagulatie apparatuur (zapper of blend apparatuur). De huidoneffenheden worden behandeld door middel van een naald die verhit wordt door elektrische laagstroom. Doordat de naald tegen een fibroom aangebracht wordt, zal deze opwarmen en verschrompelen totdat er een korstje ontstaat. Gedurende een week kunnen er korstjes aanwezig zijn. Het is belangrijk hier niet aan te krabben om het rustig te laten genezen. Bescherm je jezelf met factor 50.

DERMATOSIS PAPULOSA NIGRA

Dermatosis papulosa nigra zijn kleine donkere op wratjes lijkende huidafwijkingen in het gelaat en in de nek. Ze komen zeer veel voor en zijn volstrekt onschuldig. De plekjes zijn een tot vijf millimeter groot. Het komt vaak voor bij donkerdere huidtypes, in de loop van de tijd worden het er steeds meer. De plekjes worden behandeld met een klein naaldje in combinatie met stroom. Dit wordt coagulatie genoemd. Coagulatie wordt vaak als niet pijnlijk ervaren. Eventueel kan er een verdovingscrème worden aangebracht.

KAN IK IETS DOEN OM WRATJES TE VOORKOMEN?

Het is helaas niet mogelijk het ontstaan van bovenstaande aandoeningen te beïnvloeden of te voorkomen. De aandoeningen gaan niet vanzelf weg. De bultjes kunnen wel groter worden en soms irriteren maar ze zijn niet besmettelijk. Afgeraden wordt om bestaande bultjes zelf af te krabben, doordat het zo ontstane wondje kan gaan infecteren. Indien je toch van de bultjes of wratjes af wilt, kunt u deze beter door ons laten verwijderen.

Er wordt voorafgaand aan de behandeling een intakegesprek gepland om je op de juiste manier te informeren over de behandeling en om een behandelplan op te stellen.

VERGOEDINGEN EN TARIEVEN

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. In veel gevallen komen onze behandelingen in aanmerkingen voor (gedeeltelijke) vergoeding. Informeer bij je zorgverzekeraar of deze behandeling in aanmerking komt voor vergoeding. Onze tarieven voor cosmetische behandelingen vind je via deze link.

Reken af met wratjes

Maak gelijk een afspraak