Boerhaavelaan 25, Roosendaal  088 – 706 93 70 | Dubbelstraat 90, Bergen op Zoom 085 – 40 13 194

Whatsapp     Instagram     Facebook

Huidpunt werkt met fractional laser
Wij zijn er voor je bij

Sinus pilonidalis (fistel)

WAT IS EEN SINUS PILONIDALIS?

Een sinus pilonidalis wordt ook wel een haarnetcyste genoemd. Deze cyste (holte) bevindt zich meestal in, of net boven de bilspleet. Het is een holte onder de huid waarin zich meestal haren bevinden, en waarbij vervolgens een ontsteking en eventueel een abces kan ontstaan. De haren groeien bij de bilnaad naar binnen en door bacteriën kan in de holte een ontsteking en/of abces ontstaan. Met een laserbehandeling kunnen we dit probleem voorkomen. De exacte oorzaak van een sinus pilonidalis is nog niet bekend. De factoren die van invloed zijn:
– Veel haargroei in de buurt van de bilspleet
– Wrijving op deze plaats. Bijvoorbeeld bij een zittend beroep
– Een diepe bilnaad
– Verandering van de haargroei in de adolescentieperiode

Sinus pilonidalis heeft de neiging om steeds weer terug te komen. Meestal gebeurt dit binnen drie jaar.
Factoren die hierbij een rol spelen zijn:
– Slechte persoonlijke hygiëne
– Slecht doorbloed weefsel na eerdere operaties
– Spanning op het operatielitteken

WAAROM LASER ONTHAREN BIJ SINUS PILONIDALIS?

Om te voorkomen dat de sinus pilonidalis weer terugkomt wordt er geadviseerd om de bilspleet levenslang haarvrij te houden. Dit kan door middel van scheren. Dit is praktisch gezien lastig en van tijdelijke aard. Je kunt er ook voor kiezen om de haren definitief te verwijderen middels laseren. Deze behandeling zorgt ervoor dat de haren blijvend worden gereduceerd. Hierdoor wordt de kans verkleind op een nieuwe sinus pilonidalis.

LASER ONTHAREN

Wij ontharen middels licht-/lasertechniek. Deze methode werkt in op het pigment in de haren en is hierdoor het meest effectief als de haren donker van kleur zijn. De haren groeien in drie fases. De groeifase, overgangsfase en rustfase. Het is dus belangrijk om in de actieve groeifase te laseren. Omdat niet alle haren tegelijk in deze fase zitten zijn er meerdere behandelingen nodig. Men gaat uit van gemiddeld zes tot tien behandelingen. Na deze behandelingen zal het grootste deel van de haren weg zijn. De overgebleven haren zijn vaak dunner. Dit zal de kans op ingroeien van de haren verkleinen.

VERGOEDINGEN EN TARIEVEN

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. In veel gevallen komen onze behandelingen in aanmerkingen voor (gedeeltelijke) vergoeding. Informeer bij je zorgverzekeraar of deze behandeling in aanmerking komt voor vergoeding.

Reken af met sinus pilonidalis

Maak gelijk een afspraak