Boerhaavelaan 25, Roosendaal  088 – 706 93 70 | Dubbelstraat 90, Bergen op Zoom 085 – 40 13 194

Whatsapp     Instagram     Facebook

Image Alt
Wij zijn er voor je bij

Acne en acnelittekens

Acne, weg ermee

Acne, een aandoening aan het talgkliercomplex, is een vervelende maar veel voorkomende huidaandoening. Acne komt meestal voor in het gezicht, maar ook op de rug en de borst. Het komt voor bij 85% van de mensen tussen de 12 en 24 jaar. Na de puberteit neemt de aanwezigheid van acne sterk af naar 5%. Bij vrouwen komt acne op volwassen leeftijd vaker voor dan bij mannen. Acne ontstaat doordat de uitvoergang van de talgklier verstopt raakt. De precieze oorzaken van acne zijn niet bekend. Belangrijke factoren die ten grondslag liggen aan acne zijn:
– een verhoogde talgproductie
– een stoornis in het verhoorningsproces
– afsluiting van het talgklierkanaalbacteriën die van nature in het haarzakje en in de talgklieren aanwezig zijn
– hormonale veranderingen
– vrijkomen van stoffen die een ontsteking veroorzaken

Duidelijk is wel dat onder andere een onevenwichtige voeding, een ongezonde levensstijl, bepaalde geneesmiddelen, uitwendige mechanische en chemische factoren, erfelijke factoren en roken invloed hebben op de mate van acne. Er bestaan verschillende vormen van acne: mee-eters (comedonen, wit of zwart gekleurde bultjes), jeugdpuistjes, puistjes met een witte kop of pijnlijke bulten/ontstekingen onder de huid, puisten/ontstekingen die abcessen en littekens vormen en tot slot roodverkleuring van de huid op de neus, kin en wangen gecombineerd met puistjes; restacne.

Voorgoed van je acne af, zo bereiken we dat

Samen stellen we een behandelplan op waarmee we voorgoed je acne vaarwel zeggen. Daarbij krijg je ook instructies voor thuis zodat je de acne, naast onze behandelingen, zelf aan kunt pakken. Om echt voorgoed van je acne af te komen is het een voorwaarde dat je thuis ook echt zelf aan de slag gaat, daarmee bereiken we samen het meest succesvolle behandelresultaat.

Afhankelijk van je huid wordt er een Epionce peeling toegepast. De beste resultaten worden bereikt als u je huid met de Epionce thuisverzorging gedurende ten minste twee weken voor de eerste peeling voorbereidt. Mogelijk kan de behandeling ondersteund worden door medicatie. Dit is uitsluitend in overleg met je huisarts of dermatoloog die eventueel de benodigde medicatie voorschrijft. Een effectieve manier om restacne te behandelen is door middel van de fractional laser. Meer informatie over deze behandeling zal worden toegelicht tijdens het intakegesprek.

Epionce peelings

Er zijn drie verschillende peelings die we kunnen inzetten:

1. Refresh peeling: 5% salicylzuur met 30% appelzuur

2. Salicylzuurpeeling 28%

3. Combinatie salicylzuurpeeling 28% met appelzuurpeeling 50%

Acne bestrijden met Epionce

Epionce producten bevatten zorgvuldig geselecteerde actieve bestanddelen in de juiste concentratie en verhoudingen, speciaal samengesteld om het natuurlijk herstellend en beschermend vermogen van de huid te stimuleren. Epionce verbetert de gezondheid van de huid en zorgt dat de zichtbare tekenen van veroudering verminderen. De peelings van Epionce bevatten o.a.:

Salicylzuur: Salicylzuur is een BHA (beta hydroxy zuur) en een afgeleide van aspirine. Het minimaliseert de verstopping van follikels omdat ze olieoplosbaar zijn. Salicylzuur is in staat om het vuil op te tillen dat in de follikel aanwezig is en de celdeling in de hoornlaag te verhogen. De behandelingen resulteren in fijnere poriën, een grotere zuiverheid van de huid, vermindering van roodheid en een verbetering van de huidtextuur en acne uitbraken.

Appelzuur: Appelzuur is een groter molecuul dan glycolzuur of melkzuur, waardoor deze langzaam doordringt en erg doeltreffend is bij gevoelige huidtypes. Omdat appelzuur een pH-waarde van < 2 behoudt als het door het huidoppervlak heen gaat nadat een behandeling met salicylzuur is toegepast, kan het dieper doordringen dan glycolzuur of melkzuur en de celdeling stimuleren zonder buitensporige exfoliatie. Appelzuur vermindert probleem bacteriën, bevordert de hydratatie van de huid en zuiverheid.

Vergoedingen en tarieven

Een huidtherapeut behandelt lichte en ernstige vormen van acne veelal op verwijzing en in overleg met arts of specialist. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. In veel gevallen komen onze behandelingen in aanmerkingen voor (gedeeltelijke) vergoeding. Informeer bij uw zorgverzekeraar of deze behandeling in aanmerking komt voor vergoeding. Onze tarieven voor cosmetische behandelingen vind je via deze link.

Reken af met acne

Maak gelijk een afspraak