Boerhaavelaan 25, Roosendaal  088 – 706 93 70 | Dubbelstraat 90, Bergen op Zoom 085 – 40 13 194

Whatsapp     Instagram     Facebook

Image Alt
Wij zijn er voor je bij

Acne en acnelittekens

Acne, weg ermee

Acne, een aandoening aan het talgkliercomplex, is een vervelende maar veel voorkomende huidaandoening. Acne komt meestal voor in het gezicht, maar ook op de rug en de borst. Het komt voor bij 85% van de mensen tussen de 12 en 24 jaar. Na de puberteit neemt de aanwezigheid van acne sterk af naar 5%. Bij vrouwen komt acne op volwassen leeftijd vaker voor dan bij mannen. Acne ontstaat doordat de uitvoergang van de talgklier verstopt raakt. De precieze oorzaken van acne zijn niet bekend. Belangrijke factoren die ten grondslag liggen aan acne zijn:
– een verhoogde talgproductie
– een stoornis in het verhoorningsproces
– afsluiting van het talgklierkanaalbacteriën die van nature in het haarzakje en in de talgklieren aanwezig zijn
– hormonale veranderingen
– vrijkomen van stoffen die een ontsteking veroorzaken

Duidelijk is wel dat onder andere een onevenwichtige voeding, een ongezonde levensstijl, bepaalde geneesmiddelen, uitwendige mechanische en chemische factoren, erfelijke factoren en roken invloed hebben op de mate van acne. Er bestaan verschillende vormen van acne: mee-eters (comedonen, wit of zwart gekleurde bultjes), jeugdpuistjes, puistjes met een witte kop of pijnlijke bulten/ontstekingen onder de huid, puisten/ontstekingen die abcessen en littekens vormen en tot slot roodverkleuring van de huid op de neus, kin en wangen gecombineerd met puistjes; restacne.

Voorgoed van je acne af, zo bereiken we dat

Samen stellen we een behandelplan op waarmee we voorgoed je acne vaarwel zeggen. Daarbij krijg je ook instructies voor thuis zodat je de acne, naast onze behandelingen, zelf aan kunt pakken. Om echt voorgoed van je acne af te komen is het een voorwaarde dat je thuis ook echt zelf aan de slag gaat, daarmee bereiken we samen het meest succesvolle behandelresultaat.

Afhankelijk van je huid wordt er een peeling toegepast. De beste resultaten worden bereikt als u je huid met de Dermaceutic thuisverzorging gedurende ten minste twee weken voor de eerste peeling voorbereidt. Mogelijk kan de behandeling ondersteund worden door medicatie. Dit is uitsluitend in overleg met je huisarts of dermatoloog die eventueel de benodigde medicatie voorschrijft. Een effectieve manier om restacne te behandelen is door middel van de fractional laser. Meer informatie over deze behandeling zal worden toegelicht tijdens het intakegesprek.

Dermaceutic Peelings

Wanneer u start met een peeling van dermaceutics zullen we u ook op de hoogte brengen van de thuisproducten (cosmeceuticals). Cosmeceuticals zijn cosmetische producten die een hoge concentratie aan biologisch actieve ingrediënten bevatten. Ze vormen de eerste categorie van huidverzorgingsproducten die werkelijk een verschil kunnen maken voor uw huid, en niet louter voor hoe ze aanvoelt. Cosmeceuticals zijn wetenschappelijk ontwikkeld om snel resultaat te geven.

Cosmeceuticals zijn als aanvulling en versterking van de werkzaamheid van alle kliniekbehandelingen: peelings en laserbehandelingen. Het zijn optimale formules voor zichtbare resultaten: ze bevatten hoge concentratie van krachtige actieve ingrediënten.

Verschillende peelingen en indicaties:

 • Mask Peel: Acnegevoelige huid, vette huid, verstoppingen
  30 % glycolzuur, 2 % salicylzuur
 • Milk Peel: Acne,keratosis pilaris, pigment, huidverbetering
  50 % glycolzuur, 9 % melkzuur, 4 % salicylzuur
 • Crystal Peel: Hyperpigmentaties (zonneschade, pih, melasma), acne, remmen ontstekingsreactie, hyperkeratose
  20 % salicylzuur, 5% citroenzuur, 5 % azelainezuur, amandelzuur
 • Glow Peel: Acne, hyperkeratinisatie (wat dikkere huid)
  50 % glycolzuur, 20 % melkzuur

Vergoedingen en tarieven

Een huidtherapeut behandelt lichte en ernstige vormen van acne veelal op verwijzing en in overleg met arts of specialist. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. In veel gevallen komen onze behandelingen in aanmerkingen voor (gedeeltelijke) vergoeding. Informeer bij uw zorgverzekeraar of deze behandeling in aanmerking komt voor vergoeding. Onze tarieven voor cosmetische behandelingen vind je via deze link.

Reken af met acne

Maak gelijk een afspraak